Jun 7, 2021, 11:01 AM

Ръбест триптих 

  Poetry » Other
150 2 11

ДИАМАНТ ВЪВ ВЪГЛЕНИТЕ

 

Майско утро…

Светъл лъч…

Облаче красиво плува…

Птички са запели вън…

Детски гласове се чуват…

Мир,

покой,

нежност

и любов…

А после дойде тя…

 

КАЧЕСТВОТО В КОЛИЧЕСТВО

 

Каква любов!

Красота!

Звезди,

тревички,

песента

щурчета за тях леят…

Романтика…

И чистота…

Готовност всичко да дадат

за него/нея

в саможертва…

А после сватба…

Ми – това е!

 

И ЗАЩО?

 

Сред вълните

изумрудени

като Афродита морска

появи се…

Коса разпиляна,

златисторуса,

лице прекрасно,

очи смарагди,

кристални рамене,

гърдите идеални…

Русалка…

И защо?

Освен за чорба…

 

П.П. Извинявам се, но големите букви са за отделяне в шрифта.

Препоръчвам блога си - с две интересни книги, макар да са от американка - https://genekinfoblog.wordpress.com/

 

 

 

 

© Георги Коновски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??