Ръцете
Ръцете, ръцете
са толкоз могъщи
Откъсват те цвете -
в звезда го превръщат.
Достойни са те за поклон.
Търпят и най-тежкия труд,
и ни отвръщат без стон,
щом одращи ги грубият студ.
Те, нашите силни ръце,
са толкоз велики, изкусни.
Творят без да спрат векове -
от най-чудните форми да вкусим.
Ръцете, ръцете
не мигват, щом спим.
Те галят сърцето
със жеста любим.
© Теодора Драгиева All rights reserved.