Ръцете ми жадни се простират
Ръцете ми жадни се простират
да прегърна този свят.
Очи грейнали лъчи поглъщат
на едно вълнение като цвят.
Слънце с надежда ме оглежда,
веселия пламък в очите ми видя.
С поглед ненаситен среща
този живот, който не ме разбра.
По тази земя вървя аз лека,
без фалш от лицемерие вървя.
Стъпките ми се полюшват като сила,
като сянка затрептяла на деня.
© Мария All rights reserved.