Dec 30, 2010, 8:09 PM

Ръкавици 

  Poetry » For kids
1945 1 27

 Ръкавици


Баба куките върти,
тихичко нарежда:
- Ръкавици ще плета
с тази мека прежда,

та когато завалят
снежните звездички,
там да стоплиш, внуче, ти
своите ръчички.

Бързо плетката расте.
Много си чевръста,
мила бабо, но защо
не изплете пръсти?

Ръкавиците ми май
станаха чорапи -
мушна ли във тях ръце,
се превръщат в лапи.

© Владимир Виденов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??