Jun 7, 2022, 8:23 AM  

С Арес на пазар 

  Poetry » Humour
253 2 8

Вчера, тръгнахме със Арес

да си купя хляб и лук.

И как пресичах сфетофара

покрай кофите с боклук,

 

мойто куче - котка зърна!

Дръпна повода от мен!

И след нея в миг се втурна

към съседен безистен.

 

Котката… видя се в чудо!

В безистена влезе тя.

А пък Арес, страшно лудо

подир нея полета!

 

Мигом хукнах да настигна

превъзбуденият пес.

И набързо кръвно вдигнах

от последвалия стрес:

 

Как пристъпих в безистена,

зърнах Арес да ръмжи

към тълпа във кръг строена

край стелажи и стени.

 

Мернах също, много чанти

на земята да лежат.

Круши, дини… лубриканти

и един рибарски прът!

 

Дръпнах моя злобен Арес

и го вързах настрана.

И започнах - да поправям

всяка станала щета:

 

Разплатих се със тълпата.

Взех от пода куп неща:

Седем… смачкани домата,

стекче бира и кайма.

 

Върнах се със Арес вкъщи

зачервен от яд и срам.

И без дори да се намръщя

на горкия калпазан,

 

аз му сготвих вкусна скара.

С чисто телешка кайма!

После… седнахме на бара,

с бирички, до вечерта!

 

 

Юри

Йовев

Юни

2022 г.

© Yuri Yovev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??