May 13, 2009, 12:53 AM

С целувка ли я будиш? 

  Poetry » Love
1468 0 19

С ЦЕЛУВКА ЛИ Я БУДИШ?

 

Събуди ли с целувка Самотата

и тази сутрин в празното легло?

Кафето ù сервира ли на табла?

Закуската приготви ли с любов?

 

Обади ли се днес на Самотата,

набързо, но на всеки кръгъл час?

Прошепна ли ù сто пъти в ухото

“Обичам те и чакам те у нас”?

 

Заведе ли я днес ти на вечеря,

поръча ли ù вино и вода?

Смяхте ли се заедно за вчера?

Планове крояхте ли… за вас?

 

Покани ли я в твоята постеля?

Зави ли я с най-топлия юрган?

Юмручето ù топлеше ли в своя?

Цитираше ли стихове в захлас?

 

Не ми разказвай, трябва да побързам,

че моята ме чака пред вратата.

Забравям все ключа да ù подхвърля,

но тя е вечно там… и ме очаква.

 

 

Ще ù притопля пак от старата вечеря,

ще ù сервирам вино, свещи ще запаля.

Ще се погледнем първо мълчаливо,

а после… пак за теб ще ù разкажа.

 

© Калина Игнатова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??