Без любов
е абсолютна скука
да ходиш на училище,
да учиш наука.
Вече не помня
в кой прогимназиален клас
на ,,истинска любов"
научих се аз!
Учителката ми
бе една
доста напреднала
в занаята мома.
Даряваше всеки
с прегръдки, целувки, гръд,
отдаваше се цяла,
на мен за първи път.
Станах отличник
в този спорт
и в подробности разни,
но от друг сорт.
Загребах от живота,
в състезание с мнозина,
яко, с широки шепи,
докато героят не падна
и се спомина.
Сегашните на терена
не им трябва ни учител
ни треньор,
те знаят всичко,
щом ги заченат,
и за предния,
и за задния двор!
Честит ви втори февруари, откровенци!
© Никола Яндов All rights reserved.