Nov 12, 2012, 9:17 AM

С камъче в джоба 

  Poetry » Love
924 0 8

Не получих от теб гумичка,

нито упътване, указание някакво

как да изтрия всичко,

свързано с теб. С нас.

Затова още те нося със себе си.

Тежиш като камъче в джоба ми.

В сърцето ми всъщност...

Загнездил си се - май ти е удобно.

Влизаш в съня ми - нечакан,

непоискан, непокорен, изкусителен.

Търся те на ъгъла отсреща,

в бара, в леглото си. Излишно е.

Чувам гласа ти, усещам вкуса

на устните, мечтите. Твоите.

Долавям тръпчивата нотка

на парфюма ти. Вятърът я носи -

                                         от миналото.

Живеем с теб в страхотна симбиоза.

Само че ти не знаеш за нея.

Ти продължи напред с живота си.

А аз останах назад - с камъче в джоба.

 

 

 

20.07.2012г.

© Марина Петкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??