Посвири ми, щурче,
посред дъхава тучна ливада,
с мен будувай, момче,
спи нощта и луната е млада.
Песента си докрай
преповтаряй, протяжно лирична,
аурата ми омай,
пророкувай ми тръпка обична.
Пропътувай за мен
този свят, отеснял безлюбовно,
пей му бавен рефрен,
извиси в орбита безтегловна.
Звезден рой е поел
меден кошер желан да открие,
възхитително смел,
здрав левент стомна да ми напие.
© Светличка All rights reserved.