Dec 30, 2022, 11:34 PM

С наздравица за Новата 

  Poetry » Civilian
589 0 3

Тя, старата... така си отлетя.

Нека я изпратим със усмивки.

Заслужила едно: "Благодаря!"

и почит за уроците ù, всичките.

 

През дните ù преминахме с любов,

и с вяра, че отново ще е мирна,

че Бог ще ни изпрати благослов,

за всички люде радости безспирни.

 

Е, срещна ни и с болки, и с тъга,

с раздели и с препятствия жестоки,

но няма как, животът е река,

да търсим брод, основната му цел е.

 

За Новата... със чаши във ръка

наздравица да вдигнем вдъхновени,

повярвали, че може да е Тя

от старата по-мирна, по- смирена.

 

Та дом да имат нашите чеда,

приседнали до топлите огнища.

Да бъде плодотворна и добра

за всички, що я срещат със усмивка!

 

 

 

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Довечера, щом вдигна чаша за наздравица, че щи спомня за това твое стихотворение, което е едно прекрасно наричане и, ако се сбъдне, ще направи много хора щастливи, Таничка! Дано! Амин!👍👩‍❤️‍👩💕Нека Новата година направи и теб щастлива!
  • Да бъде! Весело посрещане на Новата 2023г.и най - вече здраве!
  • Да бъде, Танче! Нека за всички ни е благодатна! Вдигам чаша с твоята Наздравица!
Random works
: ??:??