Aug 6, 2017, 4:51 PM

С поглед към звездите 

  Poetry » Other
432 1 0

На гръб полегнал сред житата

в една прекрасна лятна нощ,

дочух аз шепот на листата –

изящен песенен разкош.

 

Залисан в звездното броене

на мигащите там звезди,

почувствах вечното роене

и на божествени следи.

 

Загледан горе в небесата –

отшелник аз пък и четец,

настръхвах пак от чудесата

и на Вселенския отец.

 

И във бездънното пространство

на тоз безкраен божи свод,

потънах аз във сложно тайнство

с неразгадан от мене код.

 

Закрачил в поднебесна нива,

дочух аз песен на щурец.

И в тази вечер тъй прекрасна

се радвах, че не слепец.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??