Mar 28, 2024, 9:21 AM

С пролетни ручеи 

  Poetry » Love
127 6 11

Слънце проблясва за кратко отнякъде 

над старо, изсъхнало, кухо дърво.

Снегът се мотае, подмятан от вятъра.

Добавя в косите ми още сребро.

 

Край моите стъпки - ята от кокичета

поклащат зелени, тънки стебла.

Спомени с лято, с море… и момичета

пълнят очите ми и стоплят деня.

 

Споменът шари и в зими… отминали.

Помня, че ходех със дълги коси!

Студът бе наивен - красива бе зимата 

до чудна девойка с кафяви очи!

 

Овехтял е тефтерът с моите спомени.

Покрит е от патина, сняг и тъга.

С красиви момента, в сезони разгонени.

И с пролетни ручеи на… Любовта!

 

 

Юри Йовев 

2016 г.

© Yuri Yovev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??