Apr 24, 2008, 8:58 AM

С.растна седмица 

  Poetry » Humour
754 0 4

 

С.РАСТНА СЕДМИЦА

 

или спасението, което донесе една правописна грешка

В дните нейде между
Цветница и Възкресение,
когато хората жадуваха
за изцеление,
Врачанският Владика,
Негово Високоосвещение,
на храмовите двери
залепи следно обявление:

"През седмицата С.растна
опрощавам грехове
на промоция всевластна".

И юрнаха се грешни
и покварени, омерзени,
разюздани, чак смешни,
да им прости и ги
освети, пращайки
ги вкъщи най-засмени.

В разпети петък
пред Велик ден
пристигна просяк
омерзен. На храмовите
двeри той потропа.
Усмихнат му отвори попа.

- Владиче наш -
се той примоли, -
грешник съм аз,
перверзен сладострастник,
затуй дойдох,
че седмица е сластна,
па рекох си,
нали във храма
има празник
и някоя женица,
не чак тъй прекрасна,
да позабърша,
но ще трябва да е дашна.

Оттогаз останала
е следната поема:
Владика дава опрощение,
но друг му пише
висше обявление!

 

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??