Dec 22, 2012, 7:41 PM

С ръжда от сол и устни 

  Poetry » Other
509 0 2

С ръжда от сол и устни

 

Не мога вчера с теб да свържа,

но мога да се върна ей сега...

снегът е толкоз жилав

и без бъдеще...

омразата

е като

любовта...

........................

пробити ладии

върху брега

с отрязани

маршрути

и северният вятър

лесно в тях

надува устни -

рапаните избиват

като херпеси;

тръбят отбоя

и се жертват

в хвърлените мрежи.

Море валдхорна

плиска за рибарите

спасение

и улов.

Луната не е

в песента му

ключът сол,

а само

нечий ключ

с ръжда от сол

и устни.

 

 

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Луната не е
    в песента му
    ключът сол,
    а само
    нечий ключ..."

    Мога да пробвам да го нотирам на фа ключ...
    и да ти го изсвиря после...
    Много харесвам точно този ти стих!
    Благодаря!
  • Интересен стил.
Random works
: ??:??