Jul 31, 2010, 10:59 PM

С тъща на море 

  Poetry » Humour
1856 0 8

                                        С ТЪЩА НА МОРЕ

                                             (песничка)

 

Акулата е риба здравозъба,

каквото хапне, става на пюре,

а тъщата не ще да хапва гъби,

затуй отидох с нея на море...

 

А из морето акулите пасат...

 

Тя, тъщата, мома е стройна,

висока толкоз, колкото тежи

и има лебедова шия тройна,

мустака видиш ли й - влага ти държи...

 

Разбута хората и си постла

чаршаф - не по-голям от футболно игрище,

нахлупи шапка, тури очила -

двамина писнаха, а трети се изприщи...

 

Те из морето, акули уж пасат...

 

И със засилка от брега се гмурна,

с надежда плаха почнах да броя,

спасител някакъв към вишката се втурна

да слага флага с черната боя...

 

Изплува с вик победоносен:

„Виж ма ба, Кире, фанаф рак!”

Пък аз си мисля - дано е смъртоносен,

щот залежи ли се - тогава как?

 

Де ги акулите, дет' тука уж пасат?

 

И гледам - перка през вълните цепи!

О, има правда под това небе!

Обаче тъщата с пръстенцата я гепи!

Агонизира бедното рибе...

 

И, вече вкъщи, ù брои зъбите.

Но се уплаши, нещо залиня...

След девет дена ù варихме жито,

щот са спомина бедната жена...

 

Морето, значи, бурна е стихия,

Акула там плацика не една,

лют замисъл сега ще ви разкрия -

на плаж ще водя моята жена...

 

А из морето акулите пасат...

 

© Светлозар Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??