Jul 24, 2012, 12:51 PM

С Вас не споря 

  Poetry » Civilian
512 0 0

 


Разбира се, че има умни хора.
Те са всички роби на разумните,
които издигат ограда на затвора
(по презумпция за слабоумните).

Добре дошли - тук е прекрасно!

Момент - ще Ви напечатим пари.
Отидете с тях на другото място.
О, забравихме, че още се строи.

В банка оставете ги на съхранение

и главата наведете - вратата е ниска.
Извинете, за най-голямо съжаление,
банкерът също своето си иска.

Нищо. Ще поработите и за други.

Нали сте работливи - т.е. щастливи.
Ето Ви и грамота за заслугите -
избършете се, ако сте горделиви.

Е - да Ви потупаме ли по рамото?

Какво има още да му мислите?
Надейте да вдигате главата само! 
А и забравихте да си почистите.

Момчета, не плащам да гледате.

Веднага му проверете документа.
Още 25 годинки ще обядвате,
за да не пушите пред парламента.

Научиха Ви да работите за пари.

Живота си продавате за тях.
Печелите, за да връщате мечти -
забравяйки за какво мечтахте.

Работите от сутрин до здрач

да плащате, че съществувате.
Нуждаете се от тях за преводач, 
дори когато помежду общувате.

На здраве! - всичко е за здраве

и да не слушате, ще си говоря.
В ръката Ви юмрука щом прав е.
Каквито и да сте - с Вас не споря.

Vacuum

© Влади Мир All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??