Jan 18, 2018, 10:20 AM

С вестника на жена ми 

  Poetry » Humour
269 0 1

С ВЕСТНИКА НА ЖЕНА МИ

 

Жена ми един вестник получава
и писаното в него до края чете,
дори и спорта мирен не остава,
със запетайките му тя си го яде

.

Не зная с всичко туй тя как се справя,
тя хвърля стария щом си получи нов,
и в седмицата всичко  ми разправя,
туй гдето е прочела в него със любов.

 

А вестника ѝ нещо е желтурко,
почти не сядам в него да чета.
Понякога той възхвалява Гурко,
а друг път си измисля нещо за света!

 

Но напоследък както забелязах
и той  подхвана здравето и болестта,
чрез него в свойта медицина влязох
и с очи по-други погледнах на света!

 

Видях,че пише хубави рецепти,
 че да се готви е наистина добре
и че подправките са нужни "менти"
и че от всички билки здраве се бере!

 

Така, че станах спец покрай жена ми
а и че всяка билка вече е добра!
И болните лекувам с телеграми,
наистина съм "доктор" преди да умра!
   16.01.2018г.София

 

 

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??