Jul 11, 2008, 11:53 AM

Сахара 

  Poetry » Landscape
707 0 5
Мъгла от пясъка пробожда дните,
на малки късчета от спомени вали,
във кал превръща се целувката в сълзите,
спокойно вятърът отеква и боли.
По устните пътеки малки се чертаят,
крещяща жаждата засяда във ума,
след всеки облак тайните залязват,
и слънцето докосва пръстите в жарта.

Поредна песен от свистенето по дюните,
погалва впитата в сърцето самота,
красиви приливи и отливи златисти,
преплетени откъсват се и хукват в празнота.
Илюзията бавно във светът се потопява,
границите в пясъка изтриват се от мрака,
очите пълни са от слепота изгаряща,
протегната ръка студът дочака...

© Георги Зафиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??