Чернилката скрива страните,
очите болят и смъдят.
Дъхът е опушен, сълзите
неканени капят, лютят.
Чернилка покрива ръцете,
осаждени кюнци, комин
катранено бързо мачете
в устата запраща и дим
отровен запълва дробòве.
И кашлица суха кънти.
Отваря раззети гробове,
плътта жалостиво скимти.
Вкусът задушлив на теглото
превзема бездушния ден.
Коравата лапа на злото
захлупва света угнетен.
© Светличка All rights reserved.