Jun 18, 2011, 12:28 AM

Само ако знаеше... 

  Poetry » Love
754 0 1

Само ако знаеше...

 

 

Тишина окова въздуха, времето спря.

В този късен час луната озираше силуета два.

В този късен час шепнаха си листата едва.

Шепотът превърна се в песен звънлива.

 

Звукът разнесе се навред, тишината разруши се.

В този късен час чу се глас.

Глас – плах.

Едва доловим, глас, отразяващ стонове вековни.

 

Думи изречени, дела несторени.

Болка, разрастваща се в гърди, изпити от отрова.

Сърце от омайна усмивка заблудено.

В този късен час светлината разбули мрака.

 

От устни невинни, думи отровни.

От чиста душа, грехове черни.

От сърце любящо, чувства лъжливи.

... мисли греховни крадяха здрав разум.

 

В гърдите чувства несподелени крещяха.

Плачеха, викаха.

Глас – плах.

Един звук, нищо повече.

 

В гърди чувства несподелени стояха.

Чувства, необозрими.

Моите чувства.

Само ако знаеше...

 

GwBS

Monday, June 13, 2011

© Поля Макавеева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "В гърди чувства несподелени стояха.
    Чувства, необозрими.
    Моите чувства.
    Само ако знаеше..."

    любимите ми стихове! браво,много е чувствено
Random works
: ??:??