May 28, 2006, 11:00 PM

САМО ЧАСТ 

  Poetry
824 0 6

С А М О  Ч А С Т

Аз съм само капчица от водопада,
капчица,но истинска вода.
Ще се дам на всеки жаден,
знаейки,че няма да го утоля.

Аз съм само малък атом.
В небето незначителна звезда,
но на всеки ще подам ръка,когато
в нужда е,когато е в беда.

Аз съм мъничка искрица,
изхвръкнала от огъня голям
и преди да изгоря ще се опитам
да запаля мрака,топлина да дам.

Аз съм само буква,даже запетая,
от един значителен роман.
Много малка съм,безлична,зная
и без мен романът пак ще е голям.

Аз съм само брънка от звеното,
эвено,което и без мен ще се върти.
Аз съм само част от злото,
зло,което и без мен ще продължи.

Но във мойта малка същност
аз съм чувствена,дори добра.
И във малката си къщичка
аз бездомния ще приютя.


© Екатерина Банска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??