Jul 6, 2021, 7:34 AM

Само смелият високо лети 

  Poetry » Phylosophy
376 2 3

Животът си в ръце вземи,

и нова страница обърни,

облаците в слънце прероди,

нов изгрев от залеза сътвори,

в пролет зимата превърни.

Бял полет в дните да звъни,

горчивото с пепел посипи,

обичай и враговете си дори,

на мрака вратата заключи,

светло сбъдване да блести.

Прошка щедра дните да краси,

да изтрие ръждивите вини,

в съдбата ти щастие да пее,

доброта в сърцето да грее.

На гнева не плащай данък,

животът е само миг кратък,

живей за този миг красив,

не бъди облак студен и сив.

Като лъч от слънчева дъга,

с обич бяла дарявай топлина,

всяко зло с добро победи,

красиво сбъдване да блести.

Любовта в сърцето си приюти,

в нейните ласки се прероди,

докрай себе си винаги бъди,

на живота клопките победи.

Криле от рая си открадни,

съкровените си мечти сбъдни,

не се страхувай, високо лети,

най-вълшебното небе отключи,

но не забравяй никога, помни,

само смелият истински лети.

.................................................................

© Кръстина Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??