Jan 28, 2008, 9:57 AM

Самодива 

  Poetry » Other
492 0 15

В недрата на тъмна нощ бездънна

самодива разплете косата си,

бавна, смугла мъгла я погълна

и освети скришом душата й.

 

 

В полунощ закопняла за ласки,

със ръце от венци изтъкани,

тя премина безпътните граници

и захвърли всички премяни.

 

 

В бистър извор огледа лицето си,

с непокорна вода се изкъпа,

разпиля на талази косата си

и очите й бяха пролука.

 

 

После огън от звездите запали,

от Луната поглед открадна,

заглуши стоновете прокажени

и злото омайно нападна.

 

 

Голотата тя облече във сенки,

разпозна ги между хиляди други,

и разля божествени стъпки,

мъртвите тя да пробуди.

 

 

Нереална, сакрално обречена,

замъглила разума си до истина,

тя владееше себе си цялостна

и прелиташе над болката истинска.

© Силвия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??