Dec 10, 2009, 10:41 AM

Самодива 

  Poetry
454 0 3

http://www.youtube.com/watch?v=5V1TmQTnEx8


Търсиха я, там, в тилилейските,
с води свещени, за покръстване,
да ù покажат, че безверна,
на слънце не може да пристъпи.

Търсиха я, там, в непрогледно-вдънните,
с одежди плътни, за покриване,
да ù покажат, че само мъртвите
ефирно гола биха я приютили.

Търсиха я, през девет в десетата,
с халки златни, за венчаване,
да ù кажат, че греховност сетила,
само с вампири и таласъми ще се сдружава.

А тя остана там, в горите си,
постлала олтар на сумрака еретичен,
изгубила дрехи из гробове ненадписани,
от полумесеца, с сребро, за невеста закичена.

10.12.2009г.
гр. Сан Фернандо

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??