Mar 7, 2023, 5:28 PM

Самодива 

  Poetry » Other
316 2 6

По произведение от раздел ФОТОГРАФИЯ

https://otkrovenia.com/bg/fotografia/samodiva-79

 

С бяла риза кенарена,

изтъкана от лунни лъчи

и коса абаносова,

омагьосващи черни очи…

 

Цяла нощ е танцувала

по поляни във тъмни гори.

Май роса е събирала,

светлината от ранни зори…

 

Самодива е, чакала

тя овчари край бистър поток.

Уморена, заспала е,

тъй красива в съня си дълбок…

 

И в дивите жълти цветя

виж - блян приласкал самодива.

Там чудо се случва сега –

в съня любовта тя открива…

 

 

© Мария All rights reserved.

  563 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??