Oct 23, 2012, 10:43 AM

Самодивски дантели 

  Poetry » Love
593 0 1

Не оправдавам твоето очакване
да стъпвам самодивски, по тревите
да разпилявам стихове любовни.
Не са ми с руси кичури косите. 

Не пея песни, от които тръпнещ
да се изгуби пътник сред гората.
Не яздя облаците-ветрогони.
Ти знаеш, вечер се прибирам при децата. 

А и не мога дълго да приказвам
възвишено; да ти подавам реплики.
По-скоро ми се ще да ти показвам
как радвам се от твоите успехи. 

И как тревогите ти натъжават
сърцето ми. Но в случай, че успея,
неволно ли, нарочно самодивски
да наплета със думи ръкоделия. 

А ми се ще и ти да ме разпитваш.
И да не чакам, да не ти се моля.
Тъй простички неща във теб обичам
и прости думички бих ти говорила. 

Ще можем ли да бъдем с тебе заедно -
ти толкоз поетичен, аз – невзрачна.
И докога дантелен мост ще сплитам,
на самодивско сборище докато плача?

 

 

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • С малко повече прецизност на някои места, творбата от хубава ще стане чудесна! Идеята и езикът тук ми допадат много.
Random works
: ??:??