Jan 18, 2012, 11:32 PM

Самодивски сън 

  Poetry » Love
669 0 3

САМОДИВСКИ СЪН

Тази нощ ще дойда в съня ти -
сянка на прокраднал се лунен лъч.
Ще се наведа да пия от дъха ти
и невидима ще тръгна по своя път.

Ще те погледам за миг - несмущаван -
покоя ти не бива да се наруши.
Ще оставя до твойта възглавница
малка светулка да ти блести.

Да ти напомня в тъмната нощ,
със светлинния пулс да ти говори,
че нейде го има онзи разкош -
бленуван, пречистен и непресторен.

До теб със светлото си присъствие -
да топите двамата самотата,
да те пази на емоциите от пръсване,
да прогони страха от душата ти.

Всички тайни да ти разкаже -
какви са и защо безмълвни стоят,
от звезден поглед да ти покаже
как чертаят земния ти път...

Без звук светлинката ще шепне,
неотлъчно до теб ще стои.
Ще те докосва, без да усещаш -
нали твоя е само, нали!...

Тази нощ ще дойда в съня ти -
ще лъхна бледа и ще си отида.
Ще се стопя без следа в утринта ти -
не бива човешки очи да ме видят...



© Жанета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Насън се сбъдват невъзможните блянове...
    Привет!
  • Има поезия, но според мен от тези стихове трябва да изтече доста вода - водата на многословието и шаблона. А ритъмът да влезе в норма.
  • Жани, все тази светлина на мислите, която разпръсваш... и мрачините на душите ни са двойно осветени...
Random works
: ??:??