Aug 9, 2013, 8:56 PM

Самота 

  Poetry » Other
690 1 4

САМОТА

 

Събудих се, а празно е леглото ми,

лежи до мене плюшено мече.

Къде си, обич моя на живота ми?

Времето ми в самота тече.

 

Къде си? И в деня те няма.

Ослепях от  взиране във хората,

за да търся любовта за двама.

Слънцето потъна в хоризонта.

 

Там, някъде се давят в светлината

му и своите любови не ценят

онез, които не познават самотата

и с мечета плюшени не спят.

 

Прибирам се. А у дома не свети.

Посреща ме на прага самота.

Фалшиви няколко усмивки взети

отново ще ме топлят през нощта.

 

Ще гушна пак забравена мечето.

А когато се събудя сутринта

отново ще направя две кафета

за мене и... за тебе... самота.

 

© Албена Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • много силно ... и колко вярно ...
  • Хъххх,толкова тиха болка!Развълнува ме с дълбочината на чувството си!
  • Самотата в стихото е пресъздадена достоверно. Дори само едно редче:"Прибирам се. А у дома не свети"извиква в представите ми цял етюд, чието основно чувство е - Обреченост в Надеждата.
  • Много ми хареса!Самотата е градивно и извисяващо чувство, пред нова омагьосваща любов!
Random works
: ??:??