Mar 20, 2007, 10:26 AM

САМОТНА ЛИ СИ ТАЗИ ВЕЧЕР?.. 

  Poetry
759 0 4

Плачещи стонове за малко любов.
Изтръгната музика от страдащ копнеж.
Печална измама, очакваща нов
или стар полъх на тихо догаряща свещ.
 
Единствен и чужд за околния свят.
Разтворена длан, протегната с болка.
Красив и възторжен, изпълнен с тъга,
преливащ от обич, разтапящ се трепетен цвят.

* * *
Очаквам да чуя сподавени вопли,
разтърсващи огъня с шеметен полет.
В душата ми нежно – любяща говори
една неизтръгната, плачеща пролет.
 
Стаен под дъжда от падащи грешки,
улавям в съня си откраднато щастие.
Догонвам сърцето си с ритъм мъртвешки,
потънал до гуша, желая причастие.

Апатия черна, разлива кръвта ми –
шумяща и пламенна в студената пръст.
Превива врата ми оловния кръст.
Аз тихо умирам. Догарям. И моля: прости !..


Не плача... А ти?!.

© Юлиан Владимиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??