САМОТНИ, ХОРИЗОНТИТЕ МЪЛЧАТ
"Да вървиш с приятел в тъмно
е по-добре, от това да ходиш сам в светло."
Хелън Келър
Сами по светло можем да вървим,
тогава страховете ни заспиват.
Съмнението болно не кърви,
въпроси хищни зъби в нас не впиват.
Но накъде ни води този път,
безгрижен като детски сън напролет?
Самотни, хоризонтите мълчат,
мечтите от самотност не говорят.
А в тъмното, с приятел ли вървиш,
очите ти ще виждат по-далече.
Посоката си няма да сгрешиш,
духът с крила надеждни ще е вече.
Когато тъмнината придошла
до мен притисне хладното си тяло,
при моя страх, приятелю, ела,
да тръгна с тебе към надежда бяла.
© Мария Панайотова All rights reserved.
Благодаря ти, Доче!