29.01.2011 г., 13:38 ч.

Самотни, хоризонтите мълчат 

  Поезия » Друга
1232 0 32

 

 

 

 

  САМОТНИ, ХОРИЗОНТИТЕ МЪЛЧАТ

 

 

                                  "Да вървиш с приятел в тъмно 

              е по-добре, от това да ходиш сам в светло."


                                                                   Хелън Келър

 

 

Сами по светло можем да вървим,

тогава страховете ни заспиват.

Съмнението болно не кърви,

въпроси хищни зъби в нас не впиват.

 

Но накъде ни води този път,

безгрижен като детски сън напролет?

Самотни, хоризонтите мълчат,

мечтите от самотност не говорят.

 

А в тъмното, с приятел ли вървиш,

очите ти ще виждат по-далече.

Посоката си няма да сгрешиш,

духът с крила надеждни ще е вече.

 

Когато тъмнината придошла

до мен притисне хладното си тяло,

при моя страх, приятелю, ела,

да тръгна с тебе към надежда бяла.

 

 

 

 

 

 

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??