Sep 29, 2010, 4:44 PM

Самотното дете 

  Poetry » Other
797 0 1

Тихо е! Тъмнината обхващала прашната стая!

Като призрак седяло то с наведена глава...

Отразеният образ в огледалото отсреща

се размивал в тежката черна мъгла!


Две очи проблясват, вгледани в нищото!

Лице толкова от скоро, а сякаш от отдавна забравило да се усмихва...

Като самотно цвете на изоставената спирка,

ритъмът на живот все повече притихва!


Спомен след спомен, боли го душата,

сякаш сърцето умира в пълен погром!

Чуват се само сълзите в тъмата...

То беше там, но сякаш не бе в своя дом!


С празен поглед извърта глава

и вижда онези две ярки звезди...

Толкова далечни и толкова близки,

за миг се стичат онези тежки сълзи!


Тихо е! Безизразно, то - детето, седи в тъмата

и брои време, сякаш в измама!

Само... без родители живее то в жестокия свят

... и никога не ще настъпи тъй желаната промяна!...

© Инна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??