Защо трябва да се сбогувам с теб?
Тръгвай си и толкова.
На мен ми остава
да разчистя
след заминаването ти -
да измета,
да избърша
и следа да не оставя
от присъствие.
Оттам нататък е лесно -
сядам пред стана,
за да втъка в килима
останалото от мен
след теб.
Нишка до нишка,
цвят до цвят,
докато оставя
кървави следи
от пръстите си,
докато се самоизтъка
в шарения килим
и се загубя
в собствената си самоутеха.
© Айше Рубева All rights reserved.