Apr 23, 2007, 4:11 PM  

Сатана 

  Poetry
1060 0 6

 

Понеже всякое начало,

създава се от зло

и от добро,

когато Бог направи от човека тяло,

премахвайки едното му ребро

с душата на змията се промъкнах,

замисляйки коварен план

в градините на Рая,

гдето стъкнах,

огнището на грешния,

човешки срам.

 

От там, нататъка, историята,

тая,

търкулна се по своята бразда -

прокле ме Господ,

а Адам и Ева Рая,

напуснаха

и слязоха в нощта.

 

Отминаха годините нелепо

и библията писа за това -

безсмъртие аз имам,

за което,

все някога пред Господ,

ще платя.

 

Но, мойта орисия, е такава -

на тъмните дела съм господар,

Адам и Ева, пържа на жарава

в килия лукс, до черния олтар.

 

Таз чест отдадох им, такава -

за миналите, стари времена,

че първи бяха в огнената лава,

когато Сатаната, беше Сатана.

 

Но, чудя се сега,какво да правя,

че вековете бързо си летят -

стачкуват дяволите,

вдигат врява,

че аз от тях, съм по-рогат.

 

Изглежада,

че светът се преобръща -

чух в Пъкъла

попаднал демократ...

Казана бащин,

искал да си връща -

баща му, бях преместил

в други Ад.

 

Не стига туй,

а в общата тепсия,

не искал вече да стои -

бил избори насрочил,

за Месия...

За мойто място, вече се гласи.

 

И чувам,

че рогатите надумва...

Избрал си даже цвят, на бюлетин

с чертичка черна -

таласъми да придумва...

Да знаят те,

че е и техен син.

 

С вампирите хортувал си,

когато

завръщали се рано, призори,

от нощен поход -

обещавал им богато,

щом вземе жезъла ми

с кръв да ги пои.



На самодивите

раздавал пък, поляни.

 

На караконджовците -

мънички деца.

 

На привиденията -

плевници отбрани.

 

На призраците -

замъци,

села.

 

И всичко туй

във моя тесен Пъкъл -

изглежда времената се менят...


Ще трябва, да се пиша врял

и бъкал или да стана, демократ.

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??