Nov 20, 2013, 10:44 PM

Сбогувай се 

  Poetry » Other
672 0 11
Сбогувай се
 
Сбогувай се с морето. И със навика
да храниш неуморните си мисли
с притихналите слънчеви разпятия
и гъгнещите арии на вятъра...
Сбогувай се с морето. С тези пясъци,
в чиито жълти ириси полягат
опитомени есенните делници....
Преди да дойде зимата, сбогувай се 
и остави в солената му пазва
по камъче от своето упорство,
от днешната си страшна самовлюбеност,
за да заситиш своята потребност
от жаждата за истинско величие.
Сбогувай се с морето... И с вълните - 
последните му оцелели двойници.
Помахай им възторжено, додето
заглаждат бавно бръчките на дюните.
Сбогувай се...

© Ивайло Терзийски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??