Mar 10, 2008, 5:24 PM

Сбогуване 

  Poetry » Other
614 0 11

Средата на деня не бе изтрита

и звънна гръмотевицата гръмка,

ята от облаци се скитат,

изплитайки дъждовни брънки.

 

В лудешки танц извиват клони

дърветата, проскърцващи протяжно,

и вплитат звуците в канони,

протягайки се важно-важно.

 

В дъжда разходиха се румените гейши,

привлечени от влажната му риза,

молбите към небесното светейшество

размесваха със капките наблизо.

 

Разтривайки доволно влажни длани,

отмина бурята в небитието,

искряща есен с шарени колани

се спусна по невидими въжета.

 

Облети в сълзи, скришом, долините

сбогуваха се с облачното ято,

страхът от бурята в душите

стопи се след отминалото лято.

© Димитър Станчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??