Jan 22, 2013, 9:26 AM

Сбогуване с родния дом 

  Poetry
362 1 2

Сбогувам се със родния си дом,
със цъфналите люляци на двора,
сбогувам се със сивия балкон,
с лозата и прогнилата подпора.

 

Сбогувам се със старото дърво,
със кучето, колибата, съседа.
Дъждът се плиска като из ведро -
сбогувам се и с тебе, облак щедър!

 

Сбогувам се със милия си кът,
където песни, смях и глъч ехтяха,
където нощем, всички щом заспят,
щурците весело за мене пяха.

 

Сбогувам се със празното мазе,
където котараци все живяха,
сбогувам се с най-синьото небе,
с мечтите детски, с родната си стряха!

 

Сбогувам се със входната врата,
но винаги ще помня аз адреса
на храма свят, на къщата... дома -
приютът на едно щастливо детство!

© Капка Роса All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??