Dec 26, 2019, 7:48 PM

Сбогуване със старата година 

  Poetry » Other
657 0 0

Старата си стегна куфара,

купи си билет.

Към царство минало наречено,

потегли с новия си джет.

 

Дълго във ръка държа Короната,

любува и се дълго през нощта.

Със нея ще закичат Новата,

ще заблести във пълната си красота.

 

Така е със годините, и с хората.

Днес си млад, а утре стар.

Днес си на върха, опива те победата,

а утре креташ в старостта.

 

Но, вий не се плашете хора.

Радвайте се на мига,

живейте с него в свят пълен с хора.

Мигът ще сбъдне вашата мечта.

 

© Румяна Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??