Jan 11, 2022, 11:41 PM

Сечко Февруари 

  Poetry » For kids
510 1 10

Може да съм втори,
може да съм малък,
но за мене се говори,
че съм много ярък. 

 

Сам във календара
аз се отличавам,
месеците карам
мен да уважават. 

 

Даже ми завиждат,
че децата ме обичат.
Хич не ме обиждат
като Сечко ме наричат.

 

Горд съм Февруари,
само аз се удължавам.
От мене бяга Януари,
бял снежец раздавам.

 

Зимата пресичам,
водя Баба Марта.
Бързо си отивам,
но не ме забравят.

© Елза Тодорова All rights reserved.

The work is a contestant:

Сечко Февруари »

11 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??