Oct 15, 2013, 10:41 PM

Седем дявола 

  Poetry » Phylosophy
759 0 1
Днес ще ти разкажа приказка една,
за седем дявола пълзящи по земята...
Как опорочават душа след душа 
и правят всичко, за да угасне в тебе добрината.

Първо идва Похотта,
която се промъква в твоите най-потайни мисли...
От всички най-опасната е тя,
защото с удоволствие отнема твоите сили...

След нея тътреща се идва Лакомия...
Дебела, грозна с вечно натъпкана уста.
Под желанието за още душата ти ще хвърли, да изгние.
И никога не ще излезеш от пропастта.

После да ограби всичко идва Алчност,
за която никога, нищо не стига...
Забравила отдавна за това какво е щедрост,
с пръсти накичени в злато, без жал ще те убива...

Ето го, след тях, пристига Мързел...
Един от нищо неинтересуващ се субект.
Ще те накара да лежиш по цял ден в леглото, като съсел 
и накрая се превръщаш в нищо непостигнал човек!

Намръщен, викащ и сърдит - изненадва те Гнева...
Като шамар подпалващ ти внезапно страните.
С болезнена, жестока хватка подчинява ти ума,
и когато стане тихо, вече всички са сърдити...

Изведнъж, ей така, сякаш на шега, за нещо в тебе се поражда Завист...
че някой с нещо повече е надарен от тебе.
След това настъпва бавен край и няма начин от това да се опазиш...
Защото дявола пристига и това, което имаш да ти вземе...

И накрая моя личен демон, от Луцифер бе ми подарен...
Благосклонен бе...и дари ми го със щедрост...
Също каза, че специално подбрал го е за мен...
Така е, приказката ми завършва с Гордост!

© Викторио All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Аплодисменти! Харесах твоята философия!
Random works
: ??:??