Jul 18, 2015, 1:27 PM

Село мое 

  Poetry » Other
805 0 1

Пулсират в мене славните години,
на детството отминалите дни,
когато боси тичахме на село,
непокорни, с разрошени коси.

 

Къде остана, Боже, свободата,
приятелствата чисти, кат сълза,
къде сега запрати ме съдбата,
защо са всички хора без душа.

 

Уж до мен са близо, но далеч са
ароматните и дъхави треви,
ветрецът тихо ги разклаща,
явяват се в очите ми сълзи.

 

И онзи ромол чувам на реката,
песента на буйния поток,
всяко камъче сега разказва
за душата моя паметен урок.

 

Дори и вятърът сега кори ме,
защо напуснах тая красота,
духа в мен за да убия
в смога лепкав на града.

 

Няма ги и песните жътварски,
седенките с красивите моми,
с поглед дето само палят
в сърцето чувства и мечти...

 

Ний всинца днеска сме виновни,
че сринахме огнищата сега,
забързани, не чуваме в сумрака
как стенат в болка родните гнезда.

 

И в бурен тънат цветните дворове,
вечността поглъща нашите деди,
а ний си мислим, че живеем
в свят студен, обсебен от пари...

© Боян Дочев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Свобода има навсякъде, докато се чувстваш свободен, било и в „свят студен, обсебен от пари“. Но родното място като че ли все пак е най-хубаво Но, да, в крайна сметка трябва да има баланс... Поздрави!
Random works
: ??:??