Sep 28, 2009, 1:35 PM

Септември 

  Poetry
2309 1 41

      Септември



Септември е риж.

Ръждиво разплакан.

Просъсква дъждът.

Небето ръмжи.

И лятото, будно,

с тревога очаква

под жълти листа

своя смях да приспи...

Септември е стар.

Любовник изкусен.

Целува тръпчиво.

Разголва със дъх.

Оставя по кожата

белези – устни,

когато си тръгва

по стръмния път.

Рисува мъгли.

И бури чертае...

Пристъпва безшумно.

Призрачно-тих.

Отново е влюбен.

Сезонно мечтае.

По вятъра пише

есенен стих...

 


18.09.2009 г.

 

© Гергана Шутева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??