Септември
Есенно тихо. Септември.
Галещо нашепват
в клоните слънцеслучвания.
С намигваща усмивка
лятото си тръгва, с мъничко тъга
и късче топлина обич откраднало.
Есенно тихо и цветно е.
Вятърът танцува
с огъня, ласкаво му разказва
онази история за отиващото си лято,
за старата китара и сандъка с мечти.
За сълзата, събрала нежността
и късчето любов на онези двамата,
носещи дъха на лятото.
©Ванко Николов(Starkmaster ®vn)
© Ванко Николов All rights reserved.