Sep 14, 2023, 6:25 PM

Септември е 

  Poetry » Landscape
120 1 0

Септември е
 

Септември отпява по акорда на лятото
и лъчите му лягат по пладнешка дрямка,
в унес на цвят от есенно златното - 
всеки ден отрязва от лятната сянка!

 

И нали е сезон да приемем промяната
на мелодичния есенен дъжд,
Всяка утрин топим мелодрамата -
Животът е тих и погледа съвсем не е същ!

 

В дървета усещаме вековния дух - 
на живота красиво дихание,
в реката поспираме за кратка разтуха
и търсим себеизраз и упование!

 

Оня есенен дъжд в кротко посипване
да извие в небето цветна дъга,
Септември е преход, осъзнато пречистване
и носим жива в нас любовта!

© Елеонора Крушева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??