Тази нощ е тъжна луната.
Тази нощ около нея няма звезди.
Тази нощ ù остана само Земята.
Две самотни, осиротели звезди.
Закачливо премигна отгоре луната.
И малко по-ярко засия.
С облак отровен отвърна Земята.
Гнева, сърдита... Просто Земя.
Прости ù сестричката светла.
Нали бе по-малка сестра.
Какво е виновна сестрата за всичко?
Просто човеци живеят на тази Земя.
© Ник Желев All rights reserved.