Aug 27, 2015, 6:21 PM

Северозапад 

  Poetry
433 0 3

Северозапад


По път криволичещ и тук-там с дупки
пътувахме двамата с Дари.
Разлистени пролетни пъпки
прясно зелено в очите ни капваха.


В пещерите видяхме как времето
капка по капка в капчуци застива
и слушахме вечното
как ни се смее независтливо.


Скали, с обърнати вимета,
небето кърмеха с мляко.
А ние реехме погледи
като две хвърчила над полята.


Превземахме крепости,
а после започвахме друга игра.
Говорехме щуротии и глупости
и ги пускахме като лодки по голямата, спокойна река.


Крайречната градина във Видин
е всъщност отделна Вселена!
Там има нещо невидимо,
което в ухото ти шепне на галено!


Северозапад, земя непозната и дива,
забравена някъде в ъгъла,
красива си колкото цяла Родина!
Усетих те близка, като важно парченце от пъзела!

 

В планините сняг ни поръси,
в равнините – слънце или мъгла,
а дъждът, с карамелени пръски
сееше залези, по намокрените вече стъкла.


По път криволичещ и тук-там с дупки
пътувахме двамата с Дари.
От изгорелите газове и от нашите стъпки
рисувахме спомени, за всеки случай,
ако осъмнем някой ден стари.


Северозапад, земя непозната и дива,
вървяхме по теб и бяхме щастливи!
Баща и дъщеря, с гласове пижамени
повтаряхме думите: „Пътуваме към Кнежа“
и само ние си знаем защо.

© Иван Бърдаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • За моя голяма радост имам шанса много често да се любувам на тази прекрасна гледка... и наистина тя завладява...
  • Благодаря Таня! Крайречната градина във Видин, където Дунав прави завой ... е специално място за мен. Няма конкретна причина, но два, три пъти съм бил там и ... просто млъквам и съзерцавам.
  • Този северозапад! Адмирации от мен, че си възпял този забравен от Бога край. Хареса ми стиха... Браво!
Random works
: ??:??