А беше март,
когато ме погледна,
говори нещо,
хващайки ръцете ми.
Морето бе свидетел
на странната ни среща
и гларуси и чайки
грачеха зловещо.
Дойде през юни ,
ходихме по кея,
напълно непознати
пихме бира.
След нощите безсънни ,
не намирах ,
самотните причини
да ти звънна.
Април прегазих няколко ливади ,
а ти си беше като ,
среднощно вдъхновение ,
от нощите ни заедно запазих ,
един печат по кожата,
и пролетни копнежи .
През май от всичко лицемерно
се отърсих ,
гласа ти слушах ,
като грохот ехтеше .
Септември вече беше
с друга ,
да продължа напред,
причина не намерих.
© Jivka Koleva All rights reserved.