Прости ми, че вишната цъфна твърде късно
тази година...
И че листенцата си отидоха твърде бързо,
и че пролетта късна така незабелязано отмина.
Прости, че птиците изкълваха вишните през лятото,
не можах да се преборя с ятото.
И че някога белите листенца лежат ръждясали
все още по сухите треви мухлясали.
Искам да знаеш, че когато ти пиша, това е есен
и цялата градина е потънала в бежов плесен.
Ще ми се да знаеш, че когато го получиш, ще е ранна зима
и пламъчета в печката ще тлеят, ако огън все още може да има.
И следващото писмо ще го напиша,
докато сухото, зимно слънце ме "напича".
Докато снегът не се топи, но виждам кокичета
и от чужда градина пеят проклетите птичета.
И ще минат много сезони, докато осъзная,
че за теб вишната навреме цъфва и плодове ражда.
Но дори и като моя истина да го припозная, трудно ще ми е да го призная.
Но хайде стига, есен е и вятърът коварен взе да захлажда...
© Росица Саси Дамянова All rights reserved.