Sep 14, 2023, 8:16 AM  

Шах! 

  Poetry » Phylosophy
178 0 0

Те са тук. Във сънищата се явяват.

Тайно и жестоко управляват,

от хиляди години е така,

а духът човешки търси свобода!

 

Царе със синя кръв, защо ли?!

Защо е синя тя?!

Никой не смее по темата да спори

и приема я за истина така!

 

Велможи, благородници и императори-

малки тайни общества.

Строят за хората си статуи

сякаш всичко е игра!

 

И някои се включват във играта,

приемат хомотът със желание,

други следват си душата,

и в това е тяхното сияние!

 

А те..., те си управляват все така -

царете в малката игра на шах!

Държащи тълпата във не знание,

но казва пешката днес "Шах!"!

 

И следва ступор - как така?!

Пешката е най - нищожна!

Но със знанието във ръка,

превръща се в царица всевъзможна!

 

И настава смут и хаос на малкото поле,

доскорошната пешка справя се добре!

И фигура след фигура напредва

към тъй желаната победа!

© Добромир Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??