скороговорка с продължение - 2
Шейсет и шест шишета
се сушат на шосета...
Минал Шрек с шевролета,
изсипал още шишета...
Шейх шармантен се шашнал,
по челото се пляснал -
как е възможно шишета,
да се сушат на шосета!
А пък шест шушумиги,
крещят силно: "Сгази ги!"
Ошашавил се шейха,
как шушумиги се смееха
и играеха на шишета,
с шейсет още момчета!
Всички щракаха селфи,
със шейсет и шест елфи!
Точно в шест и шестнайсет,
Шрек извика : "Предай се!" -
завлече шейх в шевролета,
с шейсет и шест шишета...
А на шейха в самолета,
откриха още шишета -
с " Шуменско" на етикета,
по всички кьошета!...
Пристига шантава преса,
нахвърля се : "От къде са?" -
шарж направиха му с клишета,
на шейсет и шест шосета!
Шушумиги тихо шушукат
и листа шепнат в олука,
как се сушили шишета,
на шейсет и шест шосета.
А Шрек с шейх в шевролета,
на шега пресушават шишета
и след шейсет и шест чаши,
не може шарж, ги уплаши!
Натоварили шишета,
на шейха в самолета,
с много шум отлетели
пред погледи онемели...
За да е кашата пълна,
най-накрай ще допълня -
над шейсет и шест шосета,
валяли пресушени шишета!
Римувано продължение на познатата ни скороговорка : " Шейсет и шест шишета се сушат на шейсет и шест шосета."
© Pepi Petrova All rights reserved.